Yarını Kodlayanlar ile metaverse’de kodlama eğitimi

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği’nin ortak projesi ‘Yarını Kodlayanlar’da metaverse ortamında kodlama eğitimleri verilmeye başlanacak.

Bu kapsamda, proje katılımcısı 13 yaş üzeri çocuklar Scratch ile kodlama eğitiminin ilk adımı olan algoritma eğitimini metaverse’de alacak. Toplam 20 Sanal Gerçeklik (VR) gözlüğünün kullanılacağı eğitimlerde, algoritma ve kodlama mantığının anlaşılması, algoritmik düşünme becerilerinin geliştirilmesi, yazılımların arkasındaki algoritmanın farkına varılması konuları ele alınacak. Metaverse’de ortalama 45-60 dakika sürecek seanslar sonrasında eğitimlere bilgisayarlarda devam edilecek. Yarını Kodlayanlar kapsamında belirli köy okullarında kurulan teknoloji sınıflarında düzenlenecek eğitimler, Nisan-Aralık döneminde verilecek.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, “Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği olarak, dijital geleceğe hazır nesiller yetiştirme hedefiyle 6 yıl önce başlattığımız ‘Yarını Kodlayanlar’ projesini büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. Bugüne kadar 81 ilde 242 binin üzerinde çocuğumuza kodlama öğrettik. Projemizi tüm Türkiye’de yaygınlaştırırken, bir yandan da farklı dijital eğitim başlıklarıyla çocuklarımızın dijital yetkinliklerini artırmayı hedefliyoruz. Bu anlayışla, projemize metaverse’ü de dahil ettik. Dünya genelinde canlı sınıf ortamları üç boyutlu metaverse ortamlarına doğru kayıyor. Biz de kodlama eğitimlerimizi metaverse’e taşıyoruz. Amacımız, çocuklarımızı teknolojideki en güncel kavram ve uygulamalarla tanıştırmak. Bu kapsamda, 13 yaş üzeri bin çocuğumuzun kodlamanın ilk adımı olan algoritma eğitimini metaverse ortamında Sanal Gerçeklik gözlükleriyle almasını sağlayacağız. Metaverse’de vereceğimiz eğitimler, çocuklarımızı dijital geleceğe hazırlama hedefimizde önemli bir kilometretaşı olacak. Attığımız bu adımın, eğitim sektöründe de örnek teşkil edeceğine inanıyoruz. Gelişen teknolojilerle birlikte metaverse’deki eğitim yolculuğumuzun zenginleşerek devam etmesini hedefliyoruz” dedi.

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise, “Türkiye Vodafone Vakfı işbirliği ile başlattığımız ve binlerce çocuğun hayatına dokunan ‘Yarını Kodlayanlar’ projemizin kapsamını her geçen gün artırmanın haklı sevinci ve gururu içindeyiz. Geçtiğimiz süreç kodlama bilmenin, okuma yazma bilmek kadar önemli olduğunu bize gösterdi. Biz de projemiz ile ülkemizin yaşadığı dijital dönüşüme öncü olan süreçler geliştirerek, çocukların, geleceğin dijital dünyasına hazırlanmasına katkı sağlamaktayız. Projemiz kapsamında vermiş olduğumuz kodlama eğitimlerini metaverse üzerinden vermeye başlayarak da projemizi farklı bir boyuta taşıyoruz. Böylece 13 yaş üzerindeki çocuklarımızı teknolojik inovasyon ile tanıştırmayı sürdürüyoruz. Metaverse ortamında sanal gerçeklik gözlükleri ile algoritma eğitimi alacak olan çocukların bu deneyimi tecrübe edinmelerine çok önem veriyoruz. Çocuklarımızın erken yaşta bu deneyimi kazanıp ileride de bu alanda yapılacak çalışmalara katkı sağlayacağına inanıyoruz. Ülkemizdeki her bir çocuğu başta metaverse teknolojisi yetkinlikleri olmak üzere 21’inci yüzyıl yetkinlikleri ile donatmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Dijital Gündem

BEDAVA
İNCELE