4’üncü e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde, Kritik Altyapılar Konuşulacak

İlk kez, 2017’de gerçekleştirilen ve ardından her yıl düzenlenmeye başlayan e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi, bu yıl da kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ana binasında, 24 Eylül’de gerçekleştirilecek olan etkinliğe, alanında uzman 20 konuşmacının ve 540 ziyaretçinin katılımı hedefleniyor. Etkinliğin bu yılki teması ise; Kritik Altyapılarda Siber Güvenlik olarak belirlendi.

Etkinlikte, siber güvenlik ekosistemini oluşturan 5 ana paydaş olan; üreticiler, kullanıcılar, sivil toplum kuruluşları (STK), üniversiteler ve kamu kurumlarını temsil eden 20 konuşmacı yer alacak.

Etkinliğin açılış konuşmalarını; Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve e-Safe Kurucusu ve Zirve Başkanı Musa Savaş yapacak. Zirvenin kesinleşen konuşmacıları arasında ise Gazeteci Dr. Hakkı Öcal, Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Sekreteri Prof. Dr. Kerem Alkin ve CNK Global Siber Güvenlik Direktörü M. Kani Hacıpaşaoğlu bulunuyor.

Zirveye; aralarında CEO’lar, CTO’lar, CSO’lar, siber güvenlik uzmanları, bilişim uzmanları, hukukçular, bilişim sistemi yöneticileri, adli bilimler alanında çalışan uzmanlar, medya temsilcileri ve akademisyenlerin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde siber güvenlik alanında çalışan personelin katılımı bekleniyor.

Pek Çok Paydaş Tarafından Destekleniyor

Etkinlik, sektör firmalarına sponsorluk imkanı da sunuyor. Bu kapsamda etkinliği desteklemek isteyen firmalar, pek çok farklı seviyedeki sponsorluk fırsatlarından yararlanabilecekler. Bunlar içerisinden etkinliğin 1 Ana Sponsoru, 2 de Platin Sponsoru olabilecek. Bunlardan Ana Sponsor, 1 adet açılış konuşmacısı 1 adet de teknik konuşmacı ile zirveye katılmaya hak kazanırken, Platin Sponsor da 1 adet de teknik konuşmacı ile kendini tanıtma imkânı yakalayacak.

Etkinliğin bu yılki sponsorları da şimdiden kesinleşmeye başladı. Etkinliği destekleyecekleri kesinleşen sponsorlar arasında; DE-CIX, HAVELSAN, Keenetic, Privia Security, Trend Micro, Türk Telekom, Türksat ve ULAK bulunuyor. 2019 yılında gerçekleştirilen bir önceki etkinliğin sponsorları arasında ise Accuras, Barikat, CNK Global, Trend Micro, Türksat ve Türk Telekom gibi firmalar yer almıştı.

e-Safe zirveleri, pek çok üst düzey ziyaretçi ve konuşmacıya ev sahipliği yapıyor ve TSK personeli tarafından da ilgi görüyor

Etkinlik ayrıca, pek çok STK ve medya kuruluşu tarafından önemli bir destek görüyor. Etkinliği destekleyen STK’lar arasında; Bilişim Medyası Derneği (BMD), Dijital Kalkınma Derneği (Dijikad), Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD), Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD), Mobil Servis Sağlayıcı İş Adamları Derneği (MOBİLSİAD), Telekomünikasyon Uydu ve Yayıncılık İş İnsanları Derneği (TUYAD), Türkiye Bilişim Derneği (TBD) ve Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) var.

Etkinliği destekleyen medya kuruluşları ise BThaber, BT Günlüğü, CyberMag, Donanım Günlüğü, EMLAK ROTASI, Hardware PLUS, ICT Media, Kamu Teknolojileri Dergisi, MSI Dergisi, Techno Logic ve Türk İnternet şeklinde sıralanıyor.

Etkinlik, siber güvenlik ekosistemini buluşturan bir platform vazifesi de görüyor.

Önceki yıllarda gerçekleştirilen e-Safe Siber Güvenlik Zirvelerinin ana temaları ise şunlar olmuştu:

  • 1’inci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi (2017): Türkiye’nin Siber Güvenlik Yol Haritası
  • 2’nci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi (2018): Kamu’daki Siber Güvenlik Zafiyetleri
  • 3’üncü e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi (2019): Siber Terör ve Hibrit Savaşta Siber Güvenlik / Siber Savunma

e-Safe Kurucusu ve Zirve Başkanı Musa Savaş e-Safe Siber Güvenlik Zirvelerinin, savunma ve havacılık sanayisi ile yakından ilişkisi hakkında şunları söyledi: “Siber güvenlik ve savunma sanayisi, normal şartlarda zaten çok iç içe olan konular ve her iki sektöründe büyük oranda kesişen ekosistemleri var. Zaten HAVELSAN, Türksat ve ULAK gibi firmaların etkinliklerimize verdiği destek de bunun bir göstergesi. Bununla birlikte, özellikle bu yılki zirvemiz, savunma ve havacılık sanayisini çok daha yakından ilgilendiren; hibrit savaş, insansız araçların hacklenmesi, havacılık alanındaki siber güvenlik ve iletişim uydularındaki şifreleme teknolojileri gibi konuları da kapsıyor.”

e-Safe Kurucusu ve Zirve Başkanı Musa Savaş

e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri Hakkında

e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri, dünyada ve Türkiye’de gerçekleşen ve gerçekleşmesi muhtemel güvenlik açıklarının değerlendirildiği, yerel sorunlara küresel bakış açısıyla odaklanan, Türkiye’nin yakın gelecekte karşı karşıya kalabileceği riskleri masaya yatıran ve alanında uzman konuşmacılarla konuların değerlendirildiği üst düzey bir etkinlikler bütünü olarak doğdu. Sürdürülebilirlik bakış açısı ile kurgulanan ve ilk kez 2017’de gerçekleştirilen e-Safe etkinlikleri, her yıl düzenleniyor. Yılda 6 faz olacak şekilde tasarlanan e-Safe etkinliklerinin, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma olmak üzere ilk 2 fazı hayatı geçirilmiş durumda. Önümüzdeki yıllarda, e-Safe etkinliklerinin; Hack’n Code, KBRN ve Cyber Satellite fazlarının hayata geçirilmesi, tüm fazlar hayata geçirildikten sonra ise yıl içindeki zirvelerde elde edilecek sonuçların, birer bildiri halinde, yıl sonunda düzenlenecek bir kongre de yayınlanması hedefleniyor.

e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri ile ilgili detaylı bilgiye, etkinliklerin resmi web sitesi olan https://e-safe.org/ adresinden ulaşılabiliyor. Zirveye ziyaretçi olarak katılmak isteyenler, etkinliğin resmi web sitesi üzerinden kayıt yaptırabiliyorlar. Bununla birlikte ziyaretçi sayısı 540 ile sınırlandırılmış durumda. Bu nedenle etkinlik organizatörleri, ziyaretçilere, kayıt yaptırma konusunda fazla gecikmemelerini öneriyorlar.

“Kaynak: http://www.savunmahaber.com/4uncu-e-safe-siber-guvenlik-zirvesinde-kritik-altyapilar-konusulacak/

Dijital Gündem

BEDAVA
İNCELE