5G kuvvetli bir değişiklik

Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından düzenlenen Kamu-BİB’28 ve BİMY’32 bütünleşik etkinliğine katılan TBD Ankara Şube Başkanı Bülent BORAN, DG TV’de sorularımızı yanıtladı.

Bülent BORAN; sektöründeki en büyük yukarı doğru ivmelenmeyi yaratacak teknoloji trendinin ne olabileceğinden bahsetti. 

Bülent BORAN, konuyla ilgili düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Şu an için 5G. Genelde halk arasında hani 3G, 4G, 5G reklamlardan falan şu anda yoğun olarak da mobil operatörler televizyon reklamlarına başladılar ama böyle magazinsel reklamlar yapılıyor. Sadece üçten dörde, dörtten beşe daha hızlı olacağız. O kısım biraz bence kötü anlatılıyor. Hatta hiç anlatılamıyor.

Hani 5G sadece 4G’den daha hızlı olacakmış gibi bakılıyor. Yani 5G çok dramatik başka bir değişimin kapısı aslında. Yani bugüne kadar yaşadıklarımızdan çok daha büyük bir deneyim farkı yaratacak. Çünkü nesnelerin interneti, akıllı dediğimiz hemen her şey, akıllı araçlar, akıllı yollar, akıllı evlere giden yolu açan teknoloji. Dolayısıyla salt böyle YouTube’u, TikTok’u daha hızlı gördüm, daha çabuk çalıştırdımdan çok öteye yepyeni iş modelleri kurgulanabilecek. Bu iş modelleri yeni şirketlerin doğmasına yol açacak. Yeni endüstriler kurulacak. Milyonlarca, milyarlarca sensörler üretilecek. Evdeki yaşam tarzımız değişecek. Yani evlerimizdeki elektrikle çalışan her cihazın bir network bağlantısı olacak. Küçük büyük bir ekranı olan her cihaz video gösterme kapasitesine sahip olacak. Ve bunların hepsi günlük hayatımıza sabah çay kahve demlemekten başlayın, akşam yatağa girene kadar hatta belki siz uyurken evin içinde bir sürü şeyin otomatik gitmesini sağlayacak. Ve bütün bu cihazlar birbiriyle 5G ile haberleşecekler. Çok dramatik bir değişiklik. Çok kuvvetli bir değişiklik.” 

VİDEO: 356
BAŞLIK: 5G Kuvvetli Bir Değişiklik
KONUŞMACI: Bülent BORAN – TBD Ankara Şube Başkanı

Dijital Gündem

BEDAVA
İNCELE