Siber saldırıların en tehlikeli hedefi: Kritik altyapılar

10’uncu Siber Güvenlik Zirvesi’ne katılan CYBERNET Ağ ve Siber Güvenlik Uzmanı Hacı Şener, Dijital Gündem TV’de sorularımızı yanıtladı.

Hacı Şener, nesnelerin internetinin kritik altyapılarda hangi güvenlik açıklarını doğurabileceğinden bahsetti. Şener, sözlerine şu şekilde devam etti:

”Öncelikle IoT tarafını, yani kritik altyapıları iyi tanımlamak lazım. Günümüzde enerji, su, petrol, medikal, 5G’nin yaygınlaşmasıyla bina otomasyon sistemlerini biz kritik altyapı diye tanımlıyoruz. Takdir edersiniz ki bu saydığım sektörlerin tamamı insan hayatına dokunan sektörler. Buralarda insanların kişisel verileri ve yaşamını devam ettirebilmesi için süreçler işlenmektedir. Aslında buralara yapılacak bir siber saldırı olağan dışı bir durum olarak insan hayatını doğrudan etkiliyor.”

VİDEO: 306
BAŞLIK: Siber Saldırıların En Tehlikeli Hedefi: Kritik Altyapılar
KONUŞMACI: Hacı Şener – CYBERNET Ağ ve Siber Güvenlik Uzmanı

Dijital Gündem

BEDAVA
İNCELE