PttJETON ile Video Konferans Uygulamalarına Yerli Çözüm

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı hizmet veren PTT AŞ’nin iştiraki olan PTT Bilgi Teknolojileri AŞ tarafından geliştirilen yerli video konferans platformu PttJETON, kamera ve ses kaynağının yönetilebilmesi, bekleme odası ve oturum şifreleme özellikleriylekonforlu ve güvenli konferans ortamı sağlıyor.

AA muhabirinin, PTT AŞ’den aldığı bilgiye göre; yüzde 100 yerli olarak geliştirilen PttJETON, Youtube ve sosyal medya yayını gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor. İlk olarak PTT Genel Müdürü Hakan Gülten tarafından PTT yönetici personeli ile yapılan video konferansla başlayan uygulama, önümüzdeki dönemde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı diğer kuruluşlarda da yaygınlaşacak.

Özellikle Kovid 19 hastalığı ile birlikte online iş süreçlerinin daha etkin kullanımı amacıyla hayata geçirilen projeyle; kurum ve kuruluşların bu alandaki ihtiyaçlarının kendi verileri yurt içinde kalacak şekilde güvenli olarak karşılanması, kullanıcılara hızlı ve kaliteli bir video konferans tecrübesi yaşatılması amaçlanıyor.

PC, akıllı telefon, laptop, tablet gibi cihazlardan bağlanılabilen ve kullanıcıların bulunduğu lokasyondan bağımsız olarak kullanılabilen uygulama, toplantı ve sunum gibi görüşmeler için hızlı ve güvenli bir deneyim sunuyor.

Sistemde tanımlı kişilerin toplantı başlatabilmesine ve üyelik şartı aranmaksızın sistemde tanımlı olmayan kişilerin video konferansa dahil olabilmesine olanak tanıyan PttJETON ile konferans görüşmeleri kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca konferans moderatörleri, istedikleri kullanıcıları konferanstan çıkarabiliyor, kullanıcıların ses ve görüntü paylaşımlarını yönetebiliyor.

PttJETON uygulamasındaki moderasyon özelliğiyle, toplantıyı organize eden kişi olmasa bile yetkilendirdiği kişi toplantıyı yönetebiliyor. Böylece önceden planlanan oturum iptal olmadan, aksamayacak şekilde gerçekleştirilebiliyor.

Çevrim içi seminer modunda, katılımcılar konuşmak istediklerinde söz isteyebiliyor ve moderatörler tarafından söz hakkı verilebiliyor.

PttJETON uygulamasında, ekran paylaşım özelliğiyle toplantılarda gösterilmek istenen dokümanlar, sunumlar, veriler etkili şekilde katılımcılarla paylaşılabiliyor. Ayrıca, konferans içinde Youtube videosu anlık olarak tüm kullanıcılara yansıtılabiliyor.

– Toplantı içi mesajlaşma özelliğiyle yazılı iletişim sağlanıyor

PttJETON uygulamasında, toplantı içi mesajlaşma özelliğiyle katılımcılar hem kendi aralarında hem de tüm katılımcıların görebileceği şekilde yazılı iletişime geçebiliyor.

PttJETON’da gerçekleştirilen konferans ve çevrim içi seminer, istenirse toplantı yöneticisi tarafından Youtube’da canlı şekilde yayınlanabiliyor ve video dosyası olarak kaydedilebiliyor. Bu özellik kullanıldığında, toplantıdaki diğer katılımcılar kayıt yapıldığını ya da canlı yayına geçildiğini ekranda çıkan bilgilendirme mesajı ile görebiliyor.

Dijital Gündem

BEDAVA
İNCELE