Küçük uydu, büyük görev

CUBESAT Vision Yakın Yörünge, Küp ve Küçük Uydu Konferansı uluslararası olarak Türkiye’de ilk kez gerçekleşiyor.

Geceleri artık çıplak gözle bile izleyebildiğimiz yakın yörünge (LEO) küçük uydularının hayatımıza getireceği yenilikler merak konusuyken, uydu teknolojisindeki son gelişmelerin ele alınacağı, uluslararası iş birliklerinin kurulacağı CUBESAT Vision Yakın Yörünge (LEO), Küp ve Küçük Uydu Konferansı, TUYAD’ın (Telekomünikasyon, Uydu ve Elektronik Sanayicileri, İş İnsanları Derneği) öncülüğünde ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sponsorluğunda 14 Aralık’ta, BTK Ankara Salonu’nda gerçekleşiyor.

GSOA ,SIG , WTA , BTK, SASAD, TAMSAT, HTK, SAHA İSTANBUL ile TÜRKSAT’ın destek ve katılımlarıyla tam gün gerçekleşecek olan konferans “Küçük Uydu, Büyük Görev” sloganıyla dikkat çekiyor.

Yurt içi ve yurt dışından özel sektör ve kamu temsilcilerinin ağırlanacağı, akademisyen ve profesyonellerin buluşacağı etkinlik yakın yörüngeye odaklanması ve uluslararası olması açısından Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Sektör profesyonelleri buluşuyor

Açılışını Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yapması planlanan konferansta Tokyo Üniversitesi’nden Prof. Shinichi Nakasuka, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alim Rüstem Aslan, Marmara Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Uğur Kesen gibi konusunda uzman akademisyenler yer alacak, küçük uydu tasarımı ve üretiminde öncü şirketlerden QSTC Başkanı Gurvinder Chohan, ülkemizin sektör liderlerinden Muzaffer Duysal ve sektörün önde gelen profesyonellerinden Murat Yavuz değerli konuşmalarıyla bilgi ve tecrübelerini paylaşacaklar. Ayrıca dünyanın sayılı uydu operatörü ve üreticileri arasında yer alan Türksat, Intelsat, Eutelsat-OneWeb, Airbus, Tesat ve Hughes Echostar da katılımlarıyla değer katacak.

“Türkiye merkezli uluslararası bir uydu ekosistemi oluşturuyoruz”

TUYAD Başkanı Hayrettin Özaydın, “Cubesat Vision Konferansı’nda küp ve küçük uydulardaki son gelişmeleri gözden geçirerek yakın yörüngenin bize sunduğu fırsatları değerlendireceğiz. Haberleşme, gözlem, araştırma ve savunma amaçlı kullanılan küçük uzay araçlarında yeni yönler keşfetmek ve teknolojiler geliştirmek için bir platform oluşturacağız. Amacımız, konferans aracılığıyla küçük uydu sektörüne yatırım yapmak isteyen kurum ve kuruluşlar ile bilim insanları, uzman akademisyenler, üretici firmalar ve savunma sanayinin öncülerini bir araya getirerek, Türkiye merkezli uluslararası bir uydu ekosistemi inşa etmektir.” şeklinde konuştu.

Dijital Gündem

BEDAVA
İNCELE