Kaspersky, veri işleme merkezini İsviçre’ye taşıdı ve Kuzey Amerika’da yeni bir Şeffaflık Merkezi açtı

Kaspersky, veri depolama ve işleme faaliyetlerini Rusya’dan İsviçre’ye taşıyarak ve şirketin beşinci Şeffaflık Merkezi’ni Kuzey Amerika’daki açarak Küresel Şeffaflık Girişimi’nin önemli kilometre taşlarının tamamlandığını duyurdu. Artan şeffaflıkla birlikte Kaspersky, modern yazılım ürünlerinin güvenliğini ve bütünlüğünü artırmak için işbirliğine dayalı çabalarını güçlendiriyor.

Önde gelen küresel siber güvenlik şirketi Kaspersky’nin, siber güvenlik endüstrisi için daha fazla şeffaflığa ve hesap verebilirliğe dayalı yeni bir yaklaşıma öncülük edecek Küresel Şeffaflık Girişimi’ni (GTI) duyurmasının üzerinden üç yıl geçti. Şirketin bu girişimdeki amacı ürünlerinin, iç süreçlerinin ve operasyonlarının güvenilirliğinin siber güvenlik topluluğunu ve paydaşları tarafından doğrulanmasını sağlamaktı. Böylelikle Kaspersky bağımsız inceleme için yazılımının kaynak kodunu sağladı, bir Big Four şirketi tarafından yapılan SOC2 denetimi de dahil olmak üzere bir dizi değerlendirmeden geçti ve veri hizmetleri için ISO27001 sertifikası aldı. Kaspersky, ayrıca veri işleme altyapısının Rusya’dan İsviçre’ye taşınma sürecinin başarıyla tamamlandığını duyurdu.

  • Kasım 2018’de duyurulan veri işleme ve depolama merkezinin taşınma süreci tamamlandı. Kaspersky, Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’ya ek olarak, bir dizi Asya-Pasifik ülkesi için kullanılan veri depolama ve işleme yerini değiştirdi. Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya, Bangladeş, Brunei, Kamboçya, Hindistan, Endonezya, Güney Kore, Laos, Malezya, Nepal, Pakistan, Filipinler, Singapur, Sri Lanka, Tayland ve Vietnam bu GTI söz konusu yer değiştirme planında yer alıyor.

Bu ülkelerde bulunan kullanıcılar tarafından paylaşılan müşteri tehdidiyle ilgili veriler artık İsviçre Zürih’te bulunan iki ayrı veri merkezinde işleniyor. Kötü amaçlı yazılım analizi, Kaspersky ürünlerinin otomatik olarak Kaspersky Security Network’e (KSN) gönderdiği şüpheli veya keşfedilmemiş tehditler içerebilecek kötü amaçlı dosyaları içeriyor.

Kaspersky CEO’su Eugene Kaspersky, konuya dair şunları söyledi: “Küresel Şeffaflık Girişimimizi veri işleme ve depolama yerini değiştirme gibi bir dizi cesur adım eşliğinde duyurduğumuzdan beri Kaspersky yalnızca güvenilir bir iş ortağı olma taahhüdünü teyit etmekle kalmadı, aynı zamanda piyasanın ve düzenleyicilerin beklentilerine de yanıt vermiş oldu. İlk duyurudan bu yana geçen üç yıl içinde, veri güvenliğindeki yaklaşımlarda ve düzenlemelerde büyük bir dönüşüm yaşadık. Güven ve şeffaflığa yatırımın giderek bir endüstri standardı haline geldiğini görüyoruz, bu akımın öncüleri arasında olduğumuz için şirketimizle gurur duyuyorum.”

  • Kaspersky, Kanada’nın New Brunswick kentinde Kuzey Amerika Şeffaflık Merkezi’nin CyberNB Derneği ile ortaklaşa açıldığını duyurdu. Ekim 2017’de duyurulan taahhütler doğrultusunda şirket, CyberNB Derneği ile birlikte Kuzey Amerika’da Şeffaflık Merkezi’ni açtı. Merkezi Kanada’da bulunan ve kar amacı gütmeyen özel bir kuruluş olan CyberNB, özel sektör, hükümet ve akademiye yönelik bilgi ve beceri geliştirme, yetenek edinme, işgücü ve işbirliği yoluyla siber güvenlik sonuçlarını iyileştirmek için ekosistem oluşturma yaklaşımını benimsiyor.

2021’in başlarında faaliyete geçecek olan tesis, Kaspersky iş ortaklarına kaynak kodunu gözden geçirmenin yanı sıra, mühendislik ve veri işleme uygulamalarıyla ürün portföyü hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı sunan beşinci merkez olacak. Daha önce Sao Paulo ve Kuala Lumpur’daki Şeffaflık Merkezleri 2020’nin başlarında faaliyete geçmişti. Kaspersky ayrıca Interxion veri merkezine taşınan Zürih’teki ilk Şeffaflık Merkezi’ni de yeniden faaliyete geçirdi. Kaspersky, böylece veri güvenliği kontrollerini deneyimlemek ve veri yönetimi uygulamalarına doğrudan erişmek isteyen müşterilerine ve güvenilir iş ortaklarına benzersiz bir erişim sağlıyor.

Kaspersky Kuzey Amerika Genel Müdürü Rob Cataldo, “Küresel Şeffaflık Girişimimiz Kuzey Amerika’da önemliydi ve şimdi yeni bir Şeffaflık Merkezi’nin açılmasıyla bu alandaki etkimizi artırıyoruz” dedi. “Bölgemizde fiziksel bir konuma sahip olmak, müşterilerimize, iş ortaklarımıza ve paydaşlarımıza merkezin sunabileceği her şeyi deneyimlemeleri için yeni kapılar açacaktır. Ayrıca CyberNB ile birlikte çalışmayı ve iş birliğimiz aracılığıyla daha yüksek endüstri şeffaflık standartlarını desteklemeyi dört gözle bekliyoruz.”

CyberNB CEO’su Tyson Johnson, “Kaspersky’nin Kritik Altyapı Koruma Ağımıza (CIPnet) katılmış olmasından ve 2021’in başlarında şirketi Cyber Center’da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi. “Kaspersky, şeffaflığa olan bağlılığını müşteri güveninin temel bir bileşeni olarak görüyor. Şirketin ileriye dönük birçok önemli araştırma ve geliştirme girişiminde diğer CIPnet üyeleriyle aktif bir şekilde temasta olacağına inanıyoruz.”

Kaspersky, zorunlu seyahat kısıtlamalarını göz önüne alarak müşterilerine ve iş ortaklarına artık kaynak kodunu uzaktan inceleme fırsatı da sunuyor. Kaspersky Şeffaflık Merkezlerine uzaktan erişim talep etmek için bu bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Şirket, Küresel Şeffaflık Girişimi kapsamında, Mayıs ayında daha önce duyurduğu Siber Kapasite Geliştirme programında ve Hata Ödül programında yapılan iyileştirmeler de dahil olmak üzere başka gelişmelere de imza attı. Daha fazla bilgi edinmek için şirketin en son güncellemesini buradan okuyabilirsiniz.

  • Mayıs 2020’de duyurulan Siber Kapasite Oluşturma Programı, ülkenin ulusal CERT ve Ulusal Siber Güvenlik Merkezini (NCSC) içeren Vietnam Bilgi Güvenliği Otoritesi (AI) ile birlikte başarıyla devreye alındı. Program, Kaspersky ICS CERT Ekibi ile birlikte yürütülen kod fuzzing hakkında ek bir bölüm içerecek şekilde genişletildi. Program, 2021’de iş ortaklarının ve diğer şirketlerin hazırlıklarını iyileştirmenin yanı sıra sistemlerin ve ağların tedarik zinciri risklerine karşı dayanıklılığını ölçmek için kullanılacak. Erişim için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.
  • Kaspersky’nin Bug Bounty Programının kapsamı Kaspersky VPN Secure Connection’ı içerecek şekilde genişletildi. Araştırmacılar artık VPN çözümünün bir parçası olan üçüncü taraf yazılım modülleri dahil olmak üzere Kaspersky VPN Secure Connection ile ilgili güvenlik açığı raporları gönderebilecekler. Mart 2018’den bu yana 76 hata çözüldü ve 37 rapor 57.750 dolara denk gelen miktarla ödüllendirildi.

Kaspersky, şeffaflık ve hesap verebilirliğe öncelik vermek, modern yazılım ürünlerinin güvenliğini ve tüketici güvenini daha da artırmak için siber güvenlik topluluğuyla birlikte çalışmaya devam edecek. Şirket, İsviçre Federal Dışişleri Bakanlığı (FDFA) liderliğindeki ve DiploFoundation tarafından yürütülen dijital ürünlerin güvenliğiyle ilgili uluslararası Siber Uzayda Sorumlu Davranış Üzerine Cenevre Diyaloğu’nun katılımcısı ve destekçisi konumunda. Kaspersky, işbirliğine dayalı ve çok paydaşlı çabalar sayesinde teknolojiye olan güveni ve güveni artırabileceğine inanıyor. Böylece dijital geleceğin korkutucu bir bilinmeyene değil, büyüme ve refah için sonsuz fırsatlara sahip bir ortama dönüşmesine katkıda bulunuyor.