Google’a yapay zeka sohbet özelliği geliyor!

Google, bir süredir ChatGPT ve Bing Sohbet tarzında bir yapay zeka Bard üzerinde çalışıyordu fakat arama motoruna entegrasyonu merak konusuydu. CEO Sundar Pichai konuyu resmen aydınlatmış oldu.

Microsoft, OpenAI’a yaptığı onlarca milyar dolarlık yatırım sonrasında Bing’e ChatGPT’ye güç veren GPT-4 modelini aktif etmişti. Bu yapay zeka yarışını an itibariyle kazanan Microsoft Bing olurken Google da yapay zeka savaşı hazırlıklarına başladı. Pichai, The Wall Street Journal’a vermiş olduğu bir röportajda, yapay zekanın Google’da nasıl çalışacağı konusunda açıklamalar yaptı.

Google, yapay zeka sohbete sahip olacak

Pichai yaptığı açıklamada, ‘’İnsanlar Google’a soru sorabilecek ve arama bağlamında LLM’lerle (büyük dil modelleri) etkileşime geçebilecek.’’ ifadelerine yer verildi. Google zaten LLM’leri aramaya entegre edeceğini söyledi fakat şirket ilk kez sohbet özelliklerini de planladığını açıkladı. Pichai, yapay zeka sohbetini bir tehdit olarak değil arama endüstrisinin büyümesinin yeni bir yolu olarak gördüğünü ve bunun büyük bir imkan oluşturduğunu bildirdi.

Google, halihazırda bulunan Google Brain ve DeepMind gibi bölümleri arasındaki ortaklığı büyütmeyi hedeflediğini belirtti. Bu sayede bir sinerjinin oluşacağına inançlarını dile getirdi. Ölçeği genişletmek isteyen Google’ın arama motoruna yapay zekayı nasıl entegre edileceği ve bunu ne zaman yapacağı bilinmiyor. Evet, Bard yapay zekası halihazırda inceleniyor fakat Google arama ile bir ilgisinin bulunmadığını, kendisine ait sitede araştırıyor.

Diğer yandan Microsoft ise Şubat ayından bu zamana ne yapmak istediği konusunda oldukça kararlı görünüyor. Bing sohbet yapay zekası oldukça başarılı bir şekilde Bing arama motoruna entegre edilmiş görünüyor. Yapılan normal internet araştırmaları hızlı bir şekilde yapay zeka sorgusuna dönüşebiliyor. Hatta artık Bing’in sohbet kısmında yazdığınız cümlenin görselini de talep edebiliyor olacaksınız. Bu özellik bir süre önce Bing’in eklenen metinden görüntüye yapay zeka modeli DALL-E ile birlikte mümkün olabiliyor.

Bunlara rağmen Google, arama endüstrisinin yüzde 93’üne hakim durumda. Bu nedenle Microsoft’un yanlış yapma olasılığı yok ancak kaybedecek çok fazla şeyi vardı. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yılın sonlarında ChatGPT piyasaya çıktıktan sonra Google, bu yapay zekayı asıl işi için varoluşsal bir tehdit olarak görmüş ve kırmızı kod ilan edilmişti. O zamandan bu zamana kadar Google’dan beklenilen büyük hamle ise henüz gerçekleşmedi.

Dijital Gündem

BEDAVA
İNCELE