Epic Games ile HAVELSAN arasında sürpriz ortaklık!

Türk savunma sanayi devlerinden biri olan HAVELSAN ile dünya oyun devlerinden biri olan Epic Games arasında ortaklık kuruldu.

Bildiğimiz üzere askeri teknolojiler üreten HAVELSAN oyun sektörüne de giriş yaptı. Ciddi oyun kategorisinde bir savaş FPS oyunu çıkartmak isteyen şirket konuyla ilgili faaliyetlerine devam ediyor. ‘Malazgirt’ ismi verilen oyunun çıkış tarihine yaklaşılırken Epic Games ile bir işbirliği içerisinde olduklarını açıkladılar. Buna göre HAVELSAN, ‘Malazgirt’ oyunu için Epic Games ile birlikte bir anlaşma sağlayacaklar.

HAVELSAN’ın oyunu Malazgirt yakında!

Geçtiğimiz yıl HAVELSAN Genel Müdürü Mehmet Akif Nacar, IDEF 2023 fuarında yeni bir oyun tanıtmaya hazırlandıklarını belirtti. Oyun dendiğinde ilk akla gelen askeri personelin tecrübe kazanmak amacıyla oynayacağı bir simülasyon gibi gelse de olay aslında hiç de göründüğü gibi değil. Bu oyun piyasadaki tüm oyun severler için çıkacak ve yapımcısı ‘HAVELSAN’ olacak.

Malazgirt ismi verilen oyunun IDEF fuarına kadar tamamlanması hedefleniyor. Oyunla alakalı yapılan en son açıklama HAVELSAN Genel Müdürü Nacar tarafından yapıldı. Nacar açıklamasında Epic Games ile anlaşma sağlandığını belirtti. Bu anlaşmaya göre Malazgirt oyununda ‘Unreal Engine’ oyun motorundan faydalanılacak.

Bu aslında yalnızca Epic Games ile yapılan bir işbirliği değil. Epic Games kendine ait olan bir portal oluşturma düşüncesinde. Buna göre Epic Games tarafından bir araya gelen birçok firma ‘Unreal Engine’ aracılığıyla aynı anda oyun geliştirecek ve ayrıca bu firmalar kendi aralarında da oldukça sık bir şekilde iletişim halinde olabilecek.

Bayraktar TB2, Hürjet, MMU modellenecek!

HAVELSAN Genel Müdürü Nacar, Malazgirt projesinde ilk aşamanın sonlandığını ve projede ikinci aşamanın başladığını belirtti. Sonrasında Nacar şu açıklamaları yaptı:

‘’Açık kaynakta kıymetli değerler üreterek lisanslı hale getirebiliyorsunuz. Ülkemizde kullanılan platformlar bunlara örnek verilebilir. Mesela Atak, Hürkuş, Hürjet, Anka, Bayraktar TB2, Aksungur, Akıncı, MİLGEM, LHD vb. bütün platformları modelleyebiliyorsunuz ve bu modelleri yapay zeka destekli akıllı birimler haline getirebiliyorsunuz. Yani bir oyun motoruyla destekleyerek bunların dış dünya efektleriyle birlikte gerçek ortamda, harp ortamında nasıl bir 3 boyutlu görüntü ürettiğini ve etkileşiminin nasıl olacağını, eğitimdeki faydalarını görebiliyorsunuz. Bu oyun ortamında istediğiniz manevraları ve bir takım harekat senaryolarını oyun gibi gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu alanda Türkiye’de birçok oyun firması olduğunu biliyoruz, geniş bir ekosistem var, bu firmaların da artık harcıalem oyunlardan ciddi oyunlara, savaş oyunları gibi alanlara daha fazla yönelerek ülkemizde geliştirilen yerli ve milli platformların oyun anlamında da gelişmesini sağlamak istiyoruz.’’

Dijital Gündem

BEDAVA
İNCELE