Dijital Sağlıkta Fikrine Sağlık programında desteklenecek projeler belli oldu

Vodafone Business’ın, Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi iş birliği ile başlattığı sağlık sektörünün gelişmesine hizmet edecek teknoloji bazlı iş fikirlerini ve girişimleri destekleyecek “Dijital Sağlıkta Fikrine Sağlık” programı kapsamında destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

Final turu sonrasında Hatice Turhan’ın geliştirdiği “Mitrho”, Ömer Faruk Başargan ve kurucu ortağı Özgün Eşim’in geliştirdiği “Medroco Medikal Robotik”, Vahid Ahmadipour’un geliştirdiği “Sina”, Fırat Pirli’nin geliştirdiği “Robocare”, Dr. Öğr. Üyesi Caner Özcan ve ekibinin geliştirdiği “DentiAssist” ve Seda Gözener Canbülbül, Batuhan Canbülbül, Enes Taha Selek, Murat Resul Odabaş ve Recep Önüt ortaklığı ile geliştirilen “Fiziu” adlı girişimler Kuluçka programına devam etmeye hak kazandı.

Eylül ayında başlayan programa sadece sağlık alanında ve “dijital sağlık” temasına uygun projeler kabul edildi. Herkese açık olan program başvurularında, iş planı tamamlanan ve şirketleşmeye hazır olan projeler değerlendirmeye alındı. Acıbadem Üniversitesi Değerlendirme Kurulu üyeleri ile Vodafone üst düzey yöneticileri de projeleri değerlendirmek üzere jüride yer aldı.

Başlatılan program çerçevesinde Vodafone Business’ın Acıbadem Üniversitesi Kuluçka Merkezi’ne kurduğu 5G altyapısıyla ürünlerini geliştirme fırsatı yakalayan girişimciler, 5G, Bulut Teknolojileri, Nesnelerin İnterneti gibi dijital çözümler alanında Vodafone Business profesyonellerinden ‘Dijitalde Var Olma’, ’B2B Ürün Yönetimi’, ‘Tüketici Davranışları’, ‘5G Teknolojisi’, ‘5G’nin Kullanım Alanları’ ve ‘Medyada Yer Alma’ eğitimleri ve danışmanlık alma şansı yakaladı.