ChatGPT’nin rakibi Google Bard herkesin kullanımına açıldı

ChatGPT’nin rakibi Google Bard herkese açıldı. Ayrıca yeni dil modeli PalM 2’ye geçiş sağlandı ve Adobe Firefly entegrasyonu getirildi.

Direkt olarak ChatGPT rakibi bir sohbet robotu olan Google Bard, geçen haftalarda ABD ve İngiltere merkezli olarak inceleme amaçlı olarak kullanıma sunulmuştu. Bir bekleme listesi üzerinden erişime sunulan sistem, bugün itibariyle aralarında Türkiye’nin de olduğu 180 farklı ülkede de erişime açıldı ve bekleme süreci de tamamıyla ortadan kalktı. Hemen şimdi doğrudan burada denemenize sunulan Bard, artık sürpriz şekilde son detayına kadar burada bulundurduğumuz Adobe Frefly entegrasyonuna da sahip bulunuyor. Bu sayede kişiler doğrudan Bard’a talimat vererek Firefly aracılığıyla yazarak görsel üretimi sağlayabiliyor. Bu arada koyu arayüz moduna kavuşan Bard artık PaLM değil daha donanımlı GPT-4 gibi PaLM 2 dil modelini (Bard şu an İngilizce, Korece ve Japonca’yı destekliyor.

Yakında dünyanın en popüler 40 dilinin destekleneceği belirtiliyor) odağına aldı. Google, Bard’ın geçen haftalarda kod oluşturma, hata ayıklama ve kod açıklama yeteneği kazandığını da açıklamıştı. Bard şirketin belirttiğine göre C++, Java, JavaScript ve Python içinde bulunmak üzere 20 programlama dilindi yazıya aktarılabiliyor. Google’ın diğer ürünleriyle entegrasyona sahip olan Bard, son sürümüyle özellikle de kod açıklama altyapısı ile yeni programcıları çok memnun bırakacağa benziyor. Kodların neden çalışmadığı konusunda fayda sağlayacak yapay zeka odaklı sohbet robotu, Google’a göre şu süreçte kodlama anlamında bazı hataları olabiliyor, sistem eğer hatasını bulacak olursanız kendi kodlarını da kontrol altına alabiliyor. Google Bard’a ‘’Verdiğin bu kod düzgün çalışmadı tekrar bakar mısın ya da şu hatayı düzeltir misin?’’ denebiliyor.

Bard son zamanda daha çok çalışan yorumları ile kendinden söz ettiriyor, sistem Google’ın çalışanlar arasında çok iyi karşılandığı söylenemez. Daha önce Bard için ‘çok aceleye geldiği’ yorumu yapılmış, sohbet botu için personellerden ‘beceriksizce ve gülünç derecede dar bir görüş alanına yoğunlaştığı yorumları yapılmıştı. Bu konuda hedef noktası doğrudan Google CEO’su Sundar Pichai oldu. Çünkü sistemin çıkışını CEO hızlandırdı. Daha sonra ise Google çalışanlarının sohbet robotunu işe yaramazdan daha kötü ve patolojik bir yalancı olarak nitelendirdikleri tespit edildi. Bir kez daha Bard’ın çok aceleye getirildiğini söyleyen çalışanların, sistemin erkenden piyasaya sürülmesinin yanlış bir karar olduğu konusunda yöneticilere yalvardıkları da ortaya çıktı.

Dijital Gündem

BEDAVA
İNCELE