24 milyardan fazla kimlik bilgisi Dark Web’de!

Yapılan araştırmalara göre; anonim web sitelerinden meydana gelen ve kullanıcıların da IP adreslerini gizleyebilen siber suç pazarı Dark Web’de satışa sunulan kullanıcı adı ve şifre kombinasyonları 2020’den bu yana yüzde 65 arttı.

Daha önce ihlal yaşayarak verileri Dark Web’e sızdırılmış çalışan ya da müşteri bilgilerine erişebilen hackerlerin hassas verileri kullanarak kazançlarını katlamak istediklerini de belirten WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, hem bireysel hem de kurumsal kimlik bilgilerini güvende tutmanın yolunu şu şekilde anlattı:

• “Şifreler düzenli olarak değiştirilmeli. Çalışanlarınız parola konusunda her şeyi doğru yapsa bile şirketinizin kurumsal kimlik bilgileri Dark Web’de görünmeye devam edebilir. Şirket genelinde parolalarınızı düzenli olarak değiştirdiğinizden emin olmalısınız.

• Güvenlik açıkları kontrol edilmeli. Veri ihlali veya Dark Web tehdidi nedeniyle meydana gelebilecek ek güvenlik açıklarını kontrol etmek için IT ekibinizle bir güvenlik denetimi yapmayı planlayabilirsiniz.

• Çok faktörlü kimlik doğrulamayı (MFA) etkinleştirilmeli. MFA, ekstra bir koruma katmanı ekleyerek siber suçluların başka biri olarak oturum açmasını çok daha zor hale getirir. Bu çözümü devreye alarak yalnızca çalışanlarınızın şirket kimlik bilgilerini değil, aynı zamanda VPN erişimini ve bulut uygulamalarını da korumuş olursunuz.

• Çalışan siber güvenlik bilinci artırılmalı. Çalışanları, siber tehditler ve bunların nasıl tespit edileceği konusunda eğitmek, saldırıları azaltmak için çok önemlidir. Düzenli olarak güvenlik tatbikatları düzenleyerek çalışanlarınızın gerçek dünyadaki kimlik avı saldırılarına ve diğer şifre saldırılarına aşina olmalarına yardımcı olabilirsiniz.

• Dark Web izlenmeli. Veri ihlalleri ile her zaman karşılaşabilirsiniz. Şirket verilerinizin açığa çıkması durumunda hızlı hareket edebilmeniz için Dark Web’de düzenli olarak arama yapmalısınız.”

Dijital Gündem

BEDAVA
İNCELE